Nakládaný hermelín ala Dočík

Recept na nakládaný hermelín v oleji s cibulí.


5.01x
45 min

Ingredience

podle chuti

4 ksHermelín

nádivka

2 kscibule (velké)
10 kschilli papričky
5 stroužkůčesnek prolisovaný
1 špetkačervená paprika

nálev

10 kuličeknové koření - kulička
10 kuličekpepř celý černý
10 lístkůbobkový list
7 dílůolej slunečnicový
3 dílyolej olivový

Postup přípravy

Hermelíny nařízneme v půli, nedořízneme, aby se nerozpadly. Vnitřek hermelínu zaprášíme sladkou paprikou, naplníme cibulí a přidáme jednu chilli papričku.


Hermelíny naskládáme do nádoby, každý zlehka potřeme na vrchu pasírovaným česnekem, prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí, papričkami a divokým kořením. Zalijeme olejem (dávám mix slunečnice - oliva 70/30%). Nádobu zavřeme a necháme odstát v lednici alespoň 14 dní.


Nakládaný hermelín ala Dočík podáváme jako výbornou chuťovku. 


Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?


Jednoduchý a vychytaný recept, o který se s vámi rádi podělíme. Dnes vás šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch naučí, jak si připravit nakládaný sýr Blaťácké zlato. Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu.


Šéfkuchařův


Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou


(doba přípravy 25 min)


Pikantní


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaný hermelín ala Dočík

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
K | Pokusy v kuchyni