Recept na nakládaný hermelín v oleji s cibulí.
podle chuti | |
---|---|
4 ks | Hermelín |
nádivka | |
2 ks | cibule |
10 ks | chilli paprička |
5 stroužků | česnek prolisovaný |
1 špetka | paprika červená |
nálev | |
10 kuliček | nové koření celé |
10 kuliček | celý černý pepř |
10 lístků | bobkový list |
7 dílů | olej slunečnicový |
3 díly | olivový olej |
Hermelíny nařízneme v půli, nedořízneme, aby se nerozpadly. Vnitřek hermelínu zaprášíme sladkou paprikou, naplníme cibulí a přidáme jednu chilli papričku.
Hermelíny naskládáme do nádoby, každý zlehka potřeme na vrchu pasírovaným česnekem, prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí, papričkami a divokým kořením. Zalijeme olejem (dávám mix slunečnice - oliva 70/30%). Nádobu zavřeme a necháme odstát v lednici alespoň 14 dní.
Nakládaný hermelín ala Dočík podáváme jako výbornou chuťovku.
Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?
Jednoduchý a vychytaný recept, o který se s vámi rádi podělíme. Dnes vás šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch naučí, jak si připravit nakládaný sýr Blaťácké zlato. Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu.
Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou
(doba přípravy 25 min)
autor Martin Dočekal
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena