podle chuti | ||
---|---|---|
4 ks | Hermelín | |
nádivka | ||
2 ks | cibule | |
10 ks | chilli paprička | |
5 stroužků | česnek prolisovaný | |
1 špetka | paprika červená | |
nálev | ||
10 kuliček | nové koření celé | |
10 kuliček | celý černý pepř | |
10 lístků | bobkový list | |
7 dílů | olej slunečnicový | |
3 díly | olivový olej |
Hermelíny nařízneme v půli, nedořízneme, aby se nerozpadly. Vnitřek hermelínu zaprášíme sladkou paprikou, naplníme cibulí a přidáme jednu chilli papričku.
Hermelíny naskládáme do nádoby, každý zlehka potřeme na vrchu pasírovaným česnekem, prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí, papričkami a divokým kořením. Zalijeme olejem (dávám mix slunečnice - oliva 70/30%). Nádobu zavřeme a necháme odstát v lednici alespoň 14 dní.
Nakládaný hermelín ala Dočík podáváme jako výbornou chuťovku.
Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?
Jednoduchý a vychytaný recept, o který se s vámi rádi podělíme. Dnes vás šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch naučí, jak si připravit nakládaný sýr Blaťácké zlato. Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu.
Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou
(doba přípravy 25 min)
Autor:Martin Dočekal
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena