Recept na nakládaný hermelín v oleji s cibulí.
podle chuti | |
---|---|
4 ks | Hermelín |
nádivka | |
2 ks | cibule (velké) |
10 ks | chilli papričky |
5 stroužků | česnek prolisovaný |
1 špetka | červená paprika |
nálev | |
10 kuliček | nové koření - kulička |
10 kuliček | pepř celý černý |
10 lístků | bobkový list |
7 dílů | olej slunečnicový |
3 díly | olej olivový |
Hermelíny nařízneme v půli, nedořízneme, aby se nerozpadly. Vnitřek hermelínu zaprášíme sladkou paprikou, naplníme cibulí a přidáme jednu chilli papričku.
Hermelíny naskládáme do nádoby, každý zlehka potřeme na vrchu pasírovaným česnekem, prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí, papričkami a divokým kořením. Zalijeme olejem (dávám mix slunečnice - oliva 70/30%). Nádobu zavřeme a necháme odstát v lednici alespoň 14 dní.
Nakládaný hermelín ala Dočík podáváme jako výbornou chuťovku.
Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?
Jednoduchý a vychytaný recept, o který se s vámi rádi podělíme. Dnes vás šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch naučí, jak si připravit nakládaný sýr Blaťácké zlato. Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu.
Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou
(doba přípravy 25 min)
autor Martin Dočekal
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.