Grilovaný hermelín se salátem a zapečenou bagetkou

Recept na rychlou a chuťově výbornou večeři.


5.02x
45 min

Ingredience

4 kshermelín

směs

voda
olivový olej
1 baleníkoření grilovaný sýr

příloha

1 ksbageta

na ozdobu

4 plátkyanglická slanina
brusinková omáčka

salát

1 ksžlutá paprika
250 gcherry rajčátka
1 ksřímský salát
1 baleníčerné olivy bez pecek
1 lžícekoření salát mix

Postup přípravy

Koření na grilovaný sýr zamícháme v olivovém oleji a hermelíny ochuceným olejem potřeme ze všech stran. Hermelíny pečlivě zabalíme do alobalu, aby sýr během grilování nevytekl. Dáme stranou a připravíme si salát.

Římský salát natrháme na menší kousky, žlutou papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Cherry rajčátka nakrájíme na osminky a černé olivy na půlky. Zeleninu v míse promícháme.

Do hrnečku dáme 1 polévkovou lžíci koření na saláty, 3 polévkové lžíce olivového oleje a ve stejném poměru studenou vodu.

Na rozehřátý gril dáme zabalené hermelíny a mezitím si připravíme bagetku, kterou nakrájíme na plátky a potřeme stejnou směsí jako jsme dávali do salátu. Na gril přidáme plátky slaniny, které necháme grilovat do křupava. Hermelíny grilujeme z každé strany cca 5 - 10 minut. Bagetkám stačí 3 minuty.

Jakmile máme všechno hotové, poklademe salát na talíře, přidáme hermelíny, bagetky a sýr dozdobíme brusinkovou omáčkou. Grilovaný hermelín se salátem a zapečenou bagetkou ihned podáváme.

Rady a tipy pro správné grilování

user-icon

autor Nellča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný hermelín se salátem a zapečenou bagetkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká