Vaření.czReceptyNakládaný králík se zakysanou smetanou

Nakládaný králík se zakysanou smetanou

Recept na chutnou úpravu králíka se zakysanou smetanou.


5.03x
60 min

Ingredience

1 lžičkasůl
1 kskrálík
50 gšpek
200 gzakysaná smetana
1 dlzeleninový vývar

marináda

1 dlolej
1 kscibule
1 kscitron
2 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
2 lžičkyplnotučná hořčice
150 ganglická slanina
20 gsterilovaná paprika
5 kuličekcelý černý pepř

Postup přípravy

Na marinádu nejprve nakrájíme oloupanou cibuli na kostičky, citron na kolečka a anglickou slaninu na plátky. Dále v misce smícháme s olejem sterilovanou papriku, hořčici a koření a přidáme nakrájenou cibuli, citron a slaninu. Králičí hřbet prošpikujeme, osolíme, vložíme do misky s marinádou a dáme přes noc do lednice. Vše dáme druhý den do zapékací misky a podlijeme zeleninovým vývarem, případně připraveným z kostky. Králíka pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dokud maso nezměkne. Poté vybereme koření, vyjmeme hřbet a vmícháme zakysanou smetanu, následně vložíme hřbet zpět a prohřejeme. Nakládaného králíka se zakysanou smetanou podáváme s rýží nebo těstovinami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaný králík se zakysanou smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena