Nakládaný králík se zakysanou smetanou

Recept na chutnou úpravu králíka se zakysanou smetanou.


5.03x
60 min

Postup přípravy

Na marinádu nejprve nakrájíme oloupanou cibuli na kostičky, citron na kolečka a anglickou slaninu na plátky. Dále v misce smícháme s olejem sterilovanou papriku, hořčici a koření a přidáme nakrájenou cibuli, citron a slaninu.

Králičí hřbet prošpikujeme, osolíme, vložíme do misky s marinádou a dáme přes noc do lednice. Vše dáme druhý den do zapékací misky a podlijeme zeleninovým vývarem, případně připraveným z kostky.

Králíka pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dokud maso nezměkne. Poté vybereme koření, vyjmeme hřbet a vmícháme zakysanou smetanu, následně vložíme hřbet zpět a prohřejeme.

Nakládaného králíka se zakysanou smetanou podáváme s rýží nebo těstovinami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaný králík se zakysanou smetanou

Zpět na recept