Nakládaný aromatický sýr v pikantním oleji

Recept na ostrou chuťovku z aromatického sýra Romadúr naloženého s feferonkami, bylinkami a perlovými cibulkami v oleji. Chuťovka, která jistě přijde vhod při oslavách (nejen) Silvestra.


4.021x
30 min

Postup přípravy

Sýr Romadúr nakrájíme na plátky silné asi 3 - 4 mm. Feferonky slijeme (cca 280 g) a nálev odložíme stranou. Poté papričky podle potřeby překrájíme na menší kousky. Perleťové cibulky necháme okapat.

Do uzavíratelné skleničky střídavě klademe pokrájené feferonky, sýr, cibulky a lístečky rozmarýnu, poté vše zalijeme pikantním olejem z feferonek. Skleničku podle potřeby dolijeme chilli olejem tak, aby všechny ingredience byly zcela ponořené. Skleničku s naloženým sýrem uzavřeme a necháme 2 - 5 dní odležet v chladu.

Nakládaný aromatický sýr v pikantním nálevu rozložíme na talířky a podáváme s plátky bagety.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaný aromatický sýr v pikantním oleji

Zpět na recept