Nakládaný aromatický sýr v pikantním oleji

Recept na ostrou chuťovku z aromatického sýra Romadúr naloženého s feferonkami, bylinkami a perlovými cibulkami v oleji. Chuťovka, která jistě přijde vhod při oslavách (nejen) Silvestra.


4.021x
30 min

Ingredience

1 lžičkačerstvý rozmarýn
1 sklenkafeferonky v oleji
250 gsýr Romadúr
5 lžicperlové cibulky v sladkokyselém nálevu

podle potřeby

chilli olej

Postup přípravy

Sýr Romadúr nakrájíme na plátky silné asi 3 - 4 mm. Feferonky slijeme (cca 280 g) a nálev odložíme stranou. Poté papričky podle potřeby překrájíme na menší kousky. Perleťové cibulky necháme okapat.

Do uzavíratelné skleničky střídavě klademe pokrájené feferonky, sýr, cibulky a lístečky rozmarýnu, poté vše zalijeme pikantním olejem z feferonek. Skleničku podle potřeby dolijeme chilli olejem tak, aby všechny ingredience byly zcela ponořené. Skleničku s naloženým sýrem uzavřeme a necháme 2 - 5 dní odležet v chladu.

Nakládaný aromatický sýr v pikantním nálevu rozložíme na talířky a podáváme s plátky bagety.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaný aromatický sýr v pikantním oleji

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena