Recept na delikátně zapečený hermelín podávaný s bramborami a pikantní zeleninovo-houbovou směsi.
2 ks | Hermelín |
směs | |
---|---|
1 stroužek | česnek |
1 ks | cibule |
4 ks | žampiony |
1 ks | paprika zelená |
1 ks | pálivá praprička |
podle chuti | |
sůl | |
grilovací koření | |
mletý černý pepř | |
sušená bazalka | |
příloha | |
2 ks | brambory |
podle potřeby | |
olivový olej |
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Pálivou papričku nakrájíme na jemno. Zelenou papriku očistíme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kusy. Hermelín položíme na alobal a na spodek dáme trochu olivového oleje a trochu soli. Na hermelín položíme plátky žampionu (1 žampion na 2 hermelíny), nakrájenou cibuli, špetku nakrájené ostré papričky a polijeme trochou olivového oleje, opět trochu osolíme a opepříme. Směs posypeme kořením podle chuti, například bazalkou a grilovacím kořením. Alobal zaděláme a dáme na gril, případně do trouby. Mezitím brambory povaříme do změknutí a připravíme zeleninovou přílohu podle chuti. Rozehřejeme pánev, přilijeme olivový olej, vložíme nakrájenou cibuli spolu se zbytkem ostré papričky. Když je cibule napůl dozlatova, přidáme nakrájenou zelenou papriku. Po chvíli přidáme i žampiony a poté přidáváme nakrájený česnek. Až žampiony vypadají, že brzy budou - začnou tmavnout, přidáme olivový olej, sůl, koření (například bazalku, mletý černý pepř) a promícháváme. Jakmile je hotovo, servírujeme spolu se zapečeným hermelínem a bramborami. Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou podáváme jako chutný oběd nebo večeři.
Recept na domácí nakládaný hermelín
Zkuste si připravit domácí nakládaný hermelín dochucený podle vašich vlastních představ.
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?
Jednoduchý a vychytaný recept, o který se s vámi rádi podělíme. Dnes vás šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch naučí, jak si připravit nakládaný sýr Blaťácké zlato. Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu.
autor Radek
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena