Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou

Recept na delikátně zapečený hermelín podávaný s bramborami a pikantní zeleninovo-houbovou směsi.


4.220x
25 min
2×

Ingredience

2 kshermelín

směs

1 stroužekčesnek
1 kscibule
4 ksžampiony
1 kszelená paprika
1 kspálivá paprička

podle chuti

sůl
grilovací koření
mletý černý pepř
sušená bazalka

příloha

2 ksbrambory

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Pálivou papričku nakrájíme na jemno. Zelenou papriku očistíme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kusy. Hermelín položíme na alobal a na spodek dáme trochu olivového oleje a trochu soli. Na hermelín položíme plátky žampionu (1 žampion na 2 hermelíny), nakrájenou cibuli, špetku nakrájené ostré papričky a polijeme trochou olivového oleje, opět trochu osolíme a opepříme. Směs posypeme kořením podle chuti, například bazalkou a grilovacím kořením. Alobal zaděláme a dáme na gril, případně do trouby. Mezitím brambory povaříme do změknutí a připravíme zeleninovou přílohu podle chuti. Rozehřejeme pánev, přilijeme olivový olej, vložíme nakrájenou cibuli spolu se zbytkem ostré papričky. Když je cibule napůl dozlatova, přidáme nakrájenou zelenou papriku. Po chvíli přidáme i žampiony a poté přidáváme nakrájený česnek. Až žampiony vypadají, že brzy budou - začnou tmavnout, přidáme olivový olej, sůl, koření (například bazalku, mletý černý pepř) a promícháváme. Jakmile je hotovo, servírujeme spolu se zapečeným hermelínem a bramborami. Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou podáváme jako chutný oběd nebo večeři.


Recept na domácí nakládaný hermelín


Zkuste si připravit domácí nakládaný hermelín dochucený podle vašich vlastních představ.


Recept


Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem


Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.


Bude


Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?


Jednoduchý a vychytaný recept, o který se s vámi rádi podělíme. Dnes vás šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch naučí, jak si připravit nakládaný sýr Blaťácké zlato. Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu.


Šéfkuchařův

user-icon

autor Radek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní zapečený hermelín s bramborem a zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká