Pikantní grilované lilky

Grilované lilky pikantní chuti vhodné jako předkrm nebo příloha k masu a sýrům.


4.426x

Postup přípravy

Větší lilky dobře umyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme příčně na plátky asi 0,5 cm. Osolíme a necháme odpočinout asi 30 minut. Pak je osušíme papírovou utěrkou a grilujeme po obou stranách.

Lilky necháme vychladnout a připravíme si nálev. V míse dobře promícháme olej a ocet. Česnek nakrájíme na plátky a petržel na větší kousky. Do nádoby, nejlépe skleněné, dáme jednu vrstvu grilovaného lilku, posypeme česnekem, petrželkou, papričkou a zalijeme nálevem. Pokračujeme, až zpracujeme všechny suroviny. Nakonec zalijeme vše olivovým olejem. Dbáme na to, aby lilek byl vždy ponořen v nálevu. Pikantní grilované lilky v nádobě uzavřeme a necháme 24 hodin v chladničce uležet.

Pikantní grilované lilky podáváme podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní grilované lilky

Zpět na recept