Salát z grilované zeleniny

Léto vybízí k posezení venku a grilování. Grilujeme masa, ryby a zeleninu. Dnes si z grilované zeleniny připravíme vynikající salát.


2.246x
30 min
2×

Postup přípravy

Lilek, cuketu a salátovou okurku dobře omyjeme, zbavíme konců a nakrájíme na plátky. Rajčátka omyjeme a okapeme. Papriky rozpůlíme, zbavíme "vnitřností" a nakrájíme na širší proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na středně silná kolečka.

Veškerou zeleninu lehce osolíme a necháme vypotit.

Nejlépe na grilovacím litinovém plátu všechnu zeleninu ogrilujeme.

Když je zelenina ogrilovaná, nakrájíme plátky lilku na polovinu, cuketu a okurku na proužky. Cibulová kolečka rozebereme na dílky, rajčátka překrájíme na čtvrtky, papriky pokrájíme na malé kousky.

Vše smícháme ve větší míse, lehce zakapeme olivovým olejem a okořeníme čerstvě umletým čtyřbarevným pepřem, popřípadě dosolíme. Salát z grilované zeleniny můžeme lehce zakapat limetkovou šťávou, ale není to nutné.

Salát z grilované zeleniny rozdělíme do servírovacích misek a podáváme. Salát lze jíst i studený, avšak teplý je mnohem chutnější.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z grilované zeleniny

Zpět na recept