Pikantní dušená mrkev

Dušená zelenina jako příloha k hovězímu masu.


3.5141x
45 min
1×

Postup přípravy

Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mrkev a podlijeme vodou. Zeleninu osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

Během dušení nakrájíme na nudličky papriky. Těsně před tím, než je zelenina měkká, přidáme papriky a dodusíme. Hotovou zeleninu můžeme dochutit trochou octa nebo cukru.

Zeleninu nandáme na talíř a zasypeme strouhaným křenem. Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu. Přidat můžeme i brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní dušená mrkev

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.