Pečený zelený chřest

Jednoduchá úprava zeleného chřestu. Recept do trouby.


4.318x
25 min

Ingredience

40 gmáslo
1 svazekzelený chřest

podle chuti

citron
bylinková sůl

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 180 °C. Chřest omyjeme a podle potřeby odřízneme zaschlé a zdřevnatělé konce. Škrabkou na zeleninu oloupejte spodní třetinu stonků od hlavičky směrem dolů. V případě opravdu čerstvého a mladého chřestu je to potřeba jen malinko. Chřest uložíme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme hrubou bylinkovou solí, zakapeme citronem, poklademe plátky másla a vložíme do trouby. Chřest pečeme asi 15 - 20 minut, trochu změkne, ale zůstane na skus. Pečený zelený chřest podáváme jako zeleninovou přílohu či chuťovku.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečený zelený chřest

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena