Pečený zelený chřest

Jednoduchá úprava zeleného chřestu. Recept do trouby.


4.318x
25 min

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 180 °C. Chřest omyjeme a podle potřeby odřízneme zaschlé a zdřevnatělé konce. Škrabkou na zeleninu oloupejte spodní třetinu stonků od hlavičky směrem dolů. V případě opravdu čerstvého a mladého chřestu je to potřeba jen malinko.

Chřest uložíme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme hrubou bylinkovou solí, zakapeme citronem, poklademe plátky másla a vložíme do trouby. Chřest pečeme asi 15 -
20 minut, trochu změkne, ale zůstane na skus.

Pečený zelený chřest podáváme jako zeleninovou přílohu či chuťovku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený zelený chřest

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká