Grilovaný chřest v česnekové marinádě

Recept na chřestové výhonky připravené na grilu.


2.04x
25 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2-3 lžíceolivový olej
1 lžícesójová omáčka
1.5 lžícesezamová semínka
500 gzelený chřest

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Pro grilování je nejlepší chřest zelený. Chřest nejprve omyjeme, odlomíme z něj zdřevnatělé konce. Vždy pár kousků chřestu propíchneme špejlemi a spojíme je dohromady, výhonky chřestu se musí při grilování otáčet.

Všechny suroviny na marinádu (sojovou omáčku, prolisovaný česnek, olivový olej a sezamová semínka) promícháme v misce, chřest marinádou potřeme a pak jen lehce opepříme a osolíme.

Doba grilování chřestu je velmi krátká - na středně rozpáleném grilu se výhonky grilují z každé strany 4 - 5 minut.

Grilovaný chřest v česnekové marinádě podáváme jako přílohu, ale klidně i samostatně s kouskem pečiva.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný chřest v česnekové marinádě

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena