Pečená krůta na zázvoru

Recept na pečenou krůtu se zázvorem a jablky.


3.01442x
150 min

Postup přípravy

Krůtu na povrchu i uvnitř osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným oloupaným zázvorem. Do břišní dutiny vložíme čtvrtky oloupaných jablek bez jádřinců. Povrch krůty důkladně potřeme olejem.

Krůtu nejdřív v předehřáté troubě zprudka zapečeme, pak teplotu snížíme, podlijeme ji vodou a asi hodinu pod pokličkou za občasného podlévání zvolna dusíme. Potom pokličku odstraníme a krůtu pečeme volně dozlatova asi hodinu podle velikosti, nezapomínáme ji občas přelévat vypečenou šťávou a podlévat.

Hotovou krůtu vyjmeme, jablka vložíme do přírodní šťávy a promícháme. Šťávu prolisujeme, dochutíme bílým vínem a chvíli povaříme.

Krůtu po krátkém odležení naporcujeme a šťávu podáváme zvlášť v omáčníku. Jako příloha jsou vhodné bramborové krokety, hranolky nebo dušená rýže.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená krůta na zázvoru

Zpět na recept