Recept na pečenou krůtu se zázvorem a jablky.
4 ks | jablko |
1 ks | krůta |
200 ml | bílé víno |
2 lžíce | olivový olej |
100 g | čerstvý zázvor |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý bílý pepř |
Krůtu na povrchu i uvnitř osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným oloupaným zázvorem. Do břišní dutiny vložíme čtvrtky oloupaných jablek bez jádřinců. Povrch krůty důkladně potřeme olejem. Krůtu nejdřív v předehřáté troubě zprudka zapečeme, pak teplotu snížíme, podlijeme ji vodou a asi hodinu pod pokličkou za občasného podlévání zvolna dusíme. Potom pokličku odstraníme a krůtu pečeme volně dozlatova asi hodinu podle velikosti, nezapomínáme ji občas přelévat vypečenou šťávou a podlévat. Hotovou krůtu vyjmeme, jablka vložíme do přírodní šťávy a promícháme. Šťávu prolisujeme, dochutíme bílým vínem a chvíli povaříme. Krůtu po krátkém odležení naporcujeme a šťávu podáváme zvlášť v omáčníku. Jako příloha jsou vhodné bramborové krokety, hranolky nebo dušená rýže.
Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem
Pečení kachny se vůbec nemusíte bát! Dnes se krok za krokem naučíme připravit kachnu pečenou na kmínu, která bude mít maso odpadávající od kosti a křupavou kůrčičku.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena