Pečená kotleta z divočáka na pivu

Vyzkoušejte snadný recept na přípravu pečených kotlet z kance na pivu. Hlavní chod podáváme s knedlíkem a dušeným kyselým zelím.


3.935x
120 min
3×

Postup přípravy

Vyšší kotlety z divočáka očistíme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Maso, cibuli a česnek vložíme do pekáče, promícháme, vše ochutíme drceným kmínem, přidáme sádlo a podlijeme pivem. Pekáč zakryjeme a kotlety pečeme při 170 °C doměkka. Během pečení maso podle potřeby podléváme vývarem a ke konci maso odkryjeme a dopečeme dozlatova. Měkké kotlety z divočáka vyjmeme z pekáče a uchováme na teple. Vypečenou šťávu necháme vysmahnout, pak vše zaprášíme moukou, krátce orestujeme, podlijeme malým množstvím vývaru a povaříme. Nakonec šťávu propasírujeme přes síto a dochutíme. Pečené kotlety z divočáka na pivu podáváme s bramborovým knedlíkem a kyselým zelím nebo mango-zelím.


Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem


Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!


Recept


Jak na to: Grilování mletého masa a zvěřiny


Míchané maso nebo mleté směsi jsou velmi oblíbené pro grilování. U nás možná méně využívané, ale v zahraničí se s nimi setkáváte hodně často. Vyzkoušejte tedy i vy, pokud jste tak ještě neučinili.


Jak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená kotleta z divočáka na pivu

Zpět na recept