Sekaná z divočáka

Recept na jemnou sekanou z kančí plece s bůčkem a špekem, kterou podáváme jako hlavní chod. Sekaná chutná i za studena s pikantními dipy a pečivem.


4.715x
90 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
100-150 mlmléko
80 gšpek
1.5 lžícehladká mouka
300 gvepřový bůček
7 plátkůbílý toastový chléb
1 lžičkasušená majoránka
500 gkančí plec

Postup přípravy

Kančí maso očistíme od blan a spolu s libovým bůčkem nakrájíme na stejně velké kostky. Bílý toastový chleba bez kůrek nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a poté nasáklé pečivo vymačkáme. Oloupaný česnek prolisujeme a špek nakrájíme na drobné kostičky. Nakrájená masa dostatečně osolíme a opepříme a spolu s připraveným pečivem umeleme. Do mleté masové směsi vmícháme na kostičky nakrájený špek, vejce, mouku, česnek a majoránku. Směs důkladně propracujeme a mokrýma rukama z ní vytvoříme 2 stejně velké šišky. Větší zapékací mísu vyložíme pečícím papírem, přilijeme vodu asi do výše 0,5 cm a vložíme šišky mletého masa. Sekanou z divočáka pečeme zvolna asi při 150 - 160 °C přibližně 50 minut. Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme kůrčičku dorůžova. Poté sekanou vyjmeme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme 15 minut odpočinout. Sekanou z divočáka nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce a podáváme s opečeným bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sekaná z divočáka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena