Vaření.czReceptyPečená kančí plec na česneku

Pečená kančí plec na česneku

Recept na pečenou kančí plec prošpikovanou slaninou a pečenou na cibuli a česneku.


5.06x
75 min
1×

Ingredience

150 gslanina
10 stroužkůčesnek
3 kscibule
2 lžícesádlo
2 lžíceplnotučná hořčice
1.5 kgkančí plec

podle chuti

sůl
mletý pepř
mletý kmín

Postup přípravy

Kančí plec omyjeme, odblaníme a prošpikujeme anglickou nebo obyčejnou slaninou. Poté maso osolíme, opepříme, okmínujeme a potřeme hořčicí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Kančí plec vložíme do pekáčku s rozpuštěným sádlem a orestujeme ze všech stran. Přidáme plátky česneku a měsíčky cibule, podlijeme vodou a vložíme do trouby. Kančí plec pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 1 hodinu za občasného podlévání a obracení. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence. Kančí plec nakrájíme na plátky nejlépe elektrickým nožem, aby se maso nerozpadlo a vytvořila se krásná mozaika. Pečenou kančí plec na česneku podáváme s rýží, bramborem nebo knedlíkem - jak kdo má rád.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená kančí plec na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena