Vaření.czReceptyKančí kýta na žampionech

Kančí kýta na žampionech

Dušené šťavnaté kančí maso s chutnou šťávou na přelití a domácími bramborovými plackami jako oblíbenou přílohou.


5.05x
90 min

Ingredience

30 dkgslanina
0.5 hrnkuolej
1 lžičkasůl
2 lžícemáslo
3 kscibule
1 lžičkakmín
1 snítkatymián
30 dkgžampiony
3 lžícehladká mouka
1 lžičkamletá paprika
5 kuličekcelý pepř
350-500 gkančí kýta

Postup přípravy

Maso opláchneme, zbavíme tuku a blan. Dobře osolíme a na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme, poté vyndáme a dáme stranou. Ve výpeku orestujeme kostky slaniny, přidáme cibuli a smažíme dorůžova, poté přidáme mletou sladkou papriku a zalijeme vývarem. Vložíme zpět maso, celý pepř, snítku tymiánu či rozmarýnu a přiklopíme poklicí. Kančí kýtu necháme dusit doměkka. Podle potřeby podléváme, maso obrátíme. Poté maso vyndáme, šťávu necháme vydusit, zaprášíme moukou, osmahneme a dobře povaříme, šťávu poté přecedíme. Mezitím si očistíme a nakrájíme žampiony na plátky, na kousku másla je podusíme se solí a kmínem. Maso a podušené žampiony pak vložíme zpět do hotové omáčky a ještě krátce povaříme. Kančí kýtu na žampionech servírujeme s bramborovými plackami nebo s bramboráčky, ale hodí se různé další typy příloh - třeba karlovarský knedlík, bramborové pyré, rýže, grilovaná zelenina apod.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kančí kýta na žampionech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena