Kančí kýta na žampionech

Dušené šťavnaté kančí maso s chutnou šťávou na přelití a domácími bramborovými plackami jako oblíbenou přílohou.


5.05x
90 min

Postup přípravy

Maso opláchneme, zbavíme tuku a blan. Dobře osolíme a na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme, poté vyndáme a dáme stranou. Ve výpeku orestujeme kostky slaniny, přidáme cibuli a smažíme dorůžova, poté přidáme mletou sladkou papriku a zalijeme vývarem. Vložíme zpět maso, celý pepř, snítku tymiánu či rozmarýnu a přiklopíme poklicí. Kančí kýtu necháme dusit doměkka. Podle potřeby podléváme, maso obrátíme.

Poté maso vyndáme, šťávu necháme vydusit, zaprášíme moukou, osmahneme a dobře povaříme, šťávu poté přecedíme.

Mezitím si očistíme a nakrájíme žampiony na plátky, na kousku másla je podusíme se solí a kmínem. Maso a podušené žampiony pak vložíme zpět do hotové omáčky a ještě krátce povaříme.

Kančí kýtu na žampionech servírujeme s bramborovými plackami nebo s bramboráčky, ale hodí se různé další typy příloh - třeba karlovarský knedlík, bramborové pyré, rýže, grilovaná zelenina apod.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kančí kýta na žampionech

Zpět na recept