Kančí hřbet s brusinkami

Výborné maso z mladého divočáka ve velmi chutné úpravě. Recept vhodný i pro slavnostní příležitosti.


5.02x
120 min

Ingredience

50 gslanina
1 lžícemáslo
1 kscibule
3 ksjablko
0.5 kscitron
1 dlbílé víno
1 lžičkahladká mouka
5 lžičekbrusinkový kompot
1 kskančí hřbet

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
divoké koření

Postup přípravy

Z očištěného kančího hřbetu odsekneme křížovou kost, maso prošpikujeme slaninou a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme divoké koření a v tomto základu opečeme ze všech stran maso. Mírně podlijeme vodou a v troubě pečeme doměkka (za občasného podlévání a obracení). Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, překrájíme na půlky, částečně vydlabeme, zakapeme citronem a naplníme scezenými brusinkami. Vložíme na rozehřáté máslo a dáme do trouby péci. Měkké kančí maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou a vínem. Po provaření přecedíme. Porce masa přeléváme šťávou a obkládáme jablky plněnými brusinkami. Kančí hřbet s brusinkami podáváme s vařeným bramborem nebo kroketami.
user-icon

autor 6474


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kančí hřbet s brusinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena