Kančí hřbet s brusinkami

Výborné maso z mladého divočáka ve velmi chutné úpravě. Recept vhodný i pro slavnostní příležitosti.


5.02x
120 min

Postup přípravy

Z očištěného kančího hřbetu odsekneme křížovou kost, maso prošpikujeme slaninou a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme divoké koření a v tomto základu opečeme ze všech stran maso. Mírně podlijeme vodou a v troubě pečeme doměkka (za občasného podlévání a obracení).

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, překrájíme na půlky, částečně vydlabeme, zakapeme citronem a naplníme scezenými brusinkami. Vložíme na rozehřáté máslo a dáme do trouby péci.

Měkké kančí maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou a vínem. Po provaření přecedíme.

Porce masa přeléváme šťávou a obkládáme jablky plněnými brusinkami.

Kančí hřbet s brusinkami podáváme s vařeným bramborem nebo kroketami.
user-icon

autor 6474


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kančí hřbet s brusinkami

Zpět na recept