Pečená kančí žebírka

Recept na kančí (zvěřinová) žebra bez marinády s chutí správné zvěřiny.


4.04x
120 min

Ingredience

2-3 kscibule
1 ksceler
0.3 kostkysádlo
1 ksmrkev
4 porcekančí žebra

podle chuti

česnek
sůl
kmín
nové koření
mletý pepř
celý černý pepř
zvěřinové koření

Postup přípravy

Kančí žebra den před pečením naložíme do koření (česnek, sůl, pepř, zvěřinové koření).

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Celer s mrkví očistíme a také nakrájíme na jemno. Zeleninu vložíme do pečící mísy. Na zeleninu položíme naložená žebra a zamícháme je mezi zeleninu. Přidáme sádlo, posypeme kmínem, celým černým pepř a pár kuličkami nového koření. Vše podlijeme trochou vody a zakryjeme alobalem.

Kančí žebírka na zelenině pečeme zhruba hodinu a půl na 160 °C, v průběhu pečení žebra podléváme. Po uplynutí doby pečení odkryjeme alobal a zjistíme, zda jde maso od kosti. Pokud ano, necháme maso odkryté a dopékáme dozlatova při 200 °C.

Pečená kančí žebírka podáváme s přílohou podle chuti, postačí i krajíc čerstvého chleba.
user-icon

autor El Maestro


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená kančí žebírka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.