Pečená kančí žebírka

Recept na kančí (zvěřinová) žebra bez marinády s chutí správné zvěřiny.


4.04x
120 min

Postup přípravy

Kančí žebra den před pečením naložíme do koření (česnek, sůl, pepř, zvěřinové koření).

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Celer s mrkví očistíme a také nakrájíme na jemno. Zeleninu vložíme do pečící mísy. Na zeleninu položíme naložená žebra a zamícháme je mezi zeleninu. Přidáme sádlo, posypeme kmínem, celým černým pepř a pár kuličkami nového koření. Vše podlijeme trochou vody a zakryjeme alobalem.

Kančí žebírka na zelenině pečeme zhruba hodinu a půl na 160 °C, v průběhu pečení žebra podléváme. Po uplynutí doby pečení odkryjeme alobal a zjistíme, zda jde maso od kosti. Pokud ano, necháme maso odkryté a dopékáme dozlatova při 200 °C.

Pečená kančí žebírka podáváme s přílohou podle chuti, postačí i krajíc čerstvého chleba.
user-icon

autor El Maestro


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená kančí žebírka

Zpět na recept