Vepřové na divoko se šípkovou omáčkou

Šípková omáčka jedině s kančím? Ochutnejte ji s vepřovým masem, které upravíte jako zvěřinu. Recept jistě zvládnete!


3.813x
150 min
1×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme - mrkev a celer na kostičky, cibuli na měsíčky. Maso osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky.
Slaninu na pánvi vyškvaříme. Na vyškvařeném tuku ze všech stran zprudka opečeme vepřovou kýtu.

Do vymazané zapékací mísy nebo pekáče nasypeme zeleninu. Přidáme tymián, bobkový list a v sítku nasypaný jalovec s novým kořením. Na zeleninu položíme maso, posypeme opečenou slaninou a zalijeme červeným vínem. Přikryté pečeme 1,5 hodiny v troubě na 200 °C. Upečené maso dámo bokem a uchováme v teple. Zeleninu přemístíme do hrnce, vmícháme šípkovou marmeládu a citronovou šťávu.

Na pánvi si připravíme jíšku z másla a hladké mouky. Za stálého míchání přisypeme cukr a rozmícháme jej s jíškou. Jíšku s cukrem přidáme k zelenině a asi 10 minut povaříme. Nakonec vše rozmixujeme tyčovým mixérem.

Vepřovou kýtu krájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem přelitou šípkovou omáčku.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové na divoko se šípkovou omáčkou

Zpět na recept