Vaření.czReceptyVepřové na divoko se šípkovou omáčkou

Vepřové na divoko se šípkovou omáčkou

Šípková omáčka jedině s kančím? Ochutnejte ji s vepřovým masem, které upravíte jako zvěřinu. Recept jistě zvládnete!


3.813x
150 min
1×

Ingredience

100 gslanina
1 kscibule
0.3 ksceler
0.5 lžičkytymián
2 ksmrkev
4 kuličkyjalovec
2 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
100 mlčervené víno
600 gvepřová kýta

omáčka

3 lžícecukr
3 lžícemáslo
3.5 lžícehladká mouka
3 lžícecitronová šťáva
100 gšípkový džem

podle chuti

sůl
pepř

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme - mrkev a celer na kostičky, cibuli na měsíčky. Maso osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu na pánvi vyškvaříme. Na vyškvařeném tuku ze všech stran zprudka opečeme vepřovou kýtu. Do vymazané zapékací mísy nebo pekáče nasypeme zeleninu. Přidáme tymián, bobkový list a v sítku nasypaný jalovec s novým kořením. Na zeleninu položíme maso, posypeme opečenou slaninou a zalijeme červeným vínem. Přikryté pečeme 1,5 hodiny v troubě na 200 °C. Upečené maso dámo bokem a uchováme v teple. Zeleninu přemístíme do hrnce, vmícháme šípkovou marmeládu a citronovou šťávu. Na pánvi si připravíme jíšku z másla a hladké mouky. Za stálého míchání přisypeme cukr a rozmícháme jej s jíškou. Jíšku s cukrem přidáme k zelenině a asi 10 minut povaříme. Nakonec vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Vepřovou kýtu krájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem přelitou šípkovou omáčku.
user-icon

autor Hanka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové na divoko se šípkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena