Mléčný dušený pórek

Rychlý a jednoduchý oběd i večeře z oblíbené zeleniny - pórku.


4.47x
35 min
2×

Ingredience

0.5 lžičkysůl
1 plátekmáslo
250 gpórek
0.5 lžičkyhladká mouka
mletý bílý pepř
100 mlplnotučné mléko

Postup přípravy

Pórek očistíme, odkrojíme tvrdší zelené části a nakrájíme na 1/2 cm plátky. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený pórek a osolíme. Dusíme pod poklicí na mírném plameni asi 20 minut, pokud možno bez podlévání. Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k pórku a chvíli povaříme. Dušený pórek ještě dochutíme solí a pepřem podle potřeby. Mléčný dušený pórek podáváme s vařenými brambory, volským okem nebo vařeným vejcem. Dušený pórek můžeme podávat i s vařeným masem.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mléčný dušený pórek

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena