Maminčino kedlubnové zelí

Jak využít kedlubny? Připravte si z nich výborné domácí zelí. Recept je velmi jednoduchý.


4.866x
30 min
2×

Ingredience

1-2 lžičkyolej
1-2 lžičkyocet
2 ksbrambory
1 kscibule
5 kskedlubna

podle chuti

cukr
sůl
mletý kmín

Postup přípravy

Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Střední cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Cibulku osmahneme na troše oleje, přidáme kedlubny, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a asi 5 minut dusíme. Do základu na kedlubnové zelí přidáme najemno nastrouhané brambory a znovu dusíme asi 10 minut, až nám zelenina změkne. Kedlubnové zelí nakonec dochutíme cukrem, octem a podle chuti můžeme ještě přisolit. Maminčino kedlubnové zelí podáváme jako klasické zelí.


Kedluben - dieta na duben


Kedlubny obsahují zanedbatelné množství kalorií, perfektně se proto hodí pro redukční dietu. Pozoruhodné jsou ale také jejich protirakovinné účinky.


Kedluben


Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích


Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.


Dušené

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčino kedlubnové zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena