Krémová kedlubnová polévka

Snadný recept na jemnou krémovou polévku z kedluben, kterou podáváme s krutony nebo pečivem.


3.820x
45 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Oloupanou bramboru a kedlubny nakrájíme na čtvrtky. Mrkev oloupeme a omyjeme.

Na másle necháme zrůžovět cibuli, pak přidáme ostatní zeleninu, zeleninový vývar, bobkový list a špetku soli. Vše přivedeme k varu a zvolna necháme probublávat, dokud nebude zelenina zcela měkká. Pak vyjmeme celou mrkev, bobkový list a polévku rozmixujeme dohladka. Polévku zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a jemně nasekanou petrželkou. Uvařenou mrkev nakrájíme na kostičky.

Kedlubnovou krémovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme kousky mrkve a petrželkou. Kedlubnovou polévku podáváme s pečivem nebo krutony.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová kedlubnová polévka

Zpět na recept