Krémová kedlubnová polévka

Snadný recept na jemnou krémovou polévku z kedluben, kterou podáváme s krutony nebo pečivem.


3.820x
45 min

Ingredience

200 mlsmetana
1 ksmrkev
1 ksvelká cibule
2 ksvětší kedlubna
1 ksvelká brambora

podle chuti

sůl
1-2 ksbobkový list
čerstvá petrželka
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo
600 mlzeleninový vývar

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Oloupanou bramboru a kedlubny nakrájíme na čtvrtky. Mrkev oloupeme a omyjeme.

Na másle necháme zrůžovět cibuli, pak přidáme ostatní zeleninu, zeleninový vývar, bobkový list a špetku soli. Vše přivedeme k varu a zvolna necháme probublávat, dokud nebude zelenina zcela měkká. Pak vyjmeme celou mrkev, bobkový list a polévku rozmixujeme dohladka. Polévku zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a jemně nasekanou petrželkou. Uvařenou mrkev nakrájíme na kostičky.

Kedlubnovou krémovou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme kousky mrkve a petrželkou. Kedlubnovou polévku podáváme s pečivem nebo krutony.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová kedlubnová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena