Kuřecí na kedlubnách

Vyzkoušejte recept na dušené kuřecí maso s kedlubnou na kmínu. Pokrm podáváme jako hlavní chod.


5.01x
45 min

Ingredience

500 mlvývar
2 lžícemáslo
0.5 ksmrkev
2 lžícehladká mouka
1 kscibule
3 kskuřecí stehenní řízek
1 ksvelká kedlubna

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
0.5 lžičkydrcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí stehenní řízky očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a očištěnou kedlubnu nakrájíme na kousky. Očištěnou mrkev nakrájíme na velmi jemné nudličky. Z másla, cibule a hladké mouky připravíme jíšku. Na oleji zprudka opečeme kuřecí maso ze všech stran. Jakmile se maso zatáhne, přidáme kmín a kedlubny, vše ještě asi 4 minuty orestujeme a podlijeme vývarem. Teplotu snížíme a zvolna dusíme asi 15 minut. Poté vmícháme vychladlou jíšku a vše dále dusíme doměkka. Asi 5 minut před dokončením pokrmu ke směsi vmícháme nudličky mrkve a dochutíme solí. Kuřecí maso na kedlubnách rozdělíme na porce a podáváme s bramborovými noky nebo dušenou rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí na kedlubnách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena