Kuřecí na kedlubnách

Vyzkoušejte recept na dušené kuřecí maso s kedlubnou na kmínu. Pokrm podáváme jako hlavní chod.


5.01x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí stehenní řízky očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a očištěnou kedlubnu nakrájíme na kousky. Očištěnou mrkev nakrájíme na velmi jemné nudličky. Z másla, cibule a hladké mouky připravíme jíšku.

Na oleji zprudka opečeme kuřecí maso ze všech stran. Jakmile se maso zatáhne, přidáme kmín a kedlubny, vše ještě asi 4 minuty orestujeme a podlijeme vývarem. Teplotu snížíme a zvolna dusíme asi 15 minut. Poté vmícháme vychladlou jíšku a vše dále dusíme doměkka. Asi 5 minut před dokončením pokrmu ke směsi vmícháme nudličky mrkve a dochutíme solí.

Kuřecí maso na kedlubnách rozdělíme na porce a podáváme s bramborovými noky nebo dušenou rýží.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí na kedlubnách

Zpět na recept