Recept na kimchi tak, jak ho dělávám já.
2 ks | čínské zelí |
4 ks | mrkev |
5 stroužků | česnek |
2 lžíce | zázvor |
6-8 lžic | rybí omáčka |
2 lžíce | cukr |
1 lžíce | chilli vločky |
4 lžíce | sůl |
Zelí nakrájíme na velikosti soust. Mrkev oškrábeme a nakrouháme na jemné plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno, stejně tak oloupaný česnek.
Zelí promícháme s mrkví a cibulkou, důkladně prosolíme a rukama hodně promačkáme. Přidáme cukr, zázvor, česnek a znovu důkladně promačkáme. Ochutnáme, podle potřeby přidáme cokoli z přísad podle chuti, zakápneme rybí omáčkou, chilli vločkami a znovu promačkáme.
Důkladně promačkané zelí s ostatními surovinami dáme do plastové nádoby, necháme v teple 3 - 4 dny prokvasit a poté můžeme podávat nebo uložit do chladu, kde nám kimchi vydrží a můžeme si ho kdykoli dopřát samostatně nebo jako přílohu. Kimchi z čínského zelí je velmi zdravým pokrmem, který v zimě zažene spoustu zdravotních neduhů.
Podpořte imunitu: 6 skvělých receptů z kysaného zelí
Kysané zelí je vitamínovou bombou a neodmyslitelnou součástí podzimního a zimního jídelníčku. Je zdravé, levné a dá se kombinovat na stovky způsobů. Dnes se zaměříme na tradiční recepty.
(doba přípravy null min)
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena