2 ks | čínské zelí | |
4 ks | mrkev | |
5 stroužků | česnek | |
2 lžíce | zázvor | |
6-8 lžic | rybí omáčka | |
2 lžíce | cukr | |
1 lžíce | chilli vločky | |
4 lžíce | sůl |
Zelí nakrájíme na velikosti soust. Mrkev oškrábeme a nakrouháme na jemné plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno, stejně tak oloupaný česnek.
Zelí promícháme s mrkví a cibulkou, důkladně prosolíme a rukama hodně promačkáme. Přidáme cukr, zázvor, česnek a znovu důkladně promačkáme. Ochutnáme, podle potřeby přidáme cokoli z přísad podle chuti, zakápneme rybí omáčkou, chilli vločkami a znovu promačkáme.
Důkladně promačkané zelí s ostatními surovinami dáme do plastové nádoby, necháme v teple 3 - 4 dny prokvasit a poté můžeme podávat nebo uložit do chladu, kde nám kimchi vydrží a můžeme si ho kdykoli dopřát samostatně nebo jako přílohu. Kimchi z čínského zelí je velmi zdravým pokrmem, který v zimě zažene spoustu zdravotních neduhů.
Podpořte imunitu: 6 skvělých receptů z kysaného zelí
Kysané zelí je vitamínovou bombou a neodmyslitelnou součástí podzimního a zimního jídelníčku. Je zdravé, levné a dá se kombinovat na stovky způsobů. Dnes se zaměříme na tradiční recepty.
(doba přípravy null min)
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena