Kimchi z činského zelí

Recept na kimchi tak, jak ho dělávám já.


0.00x

Ingredience

2 ksčínské zelí
4 ksmrkev
5 stroužkůčesnek
2 lžícezázvor
6-8 lžicrybí omáčka
2 lžícecukr
1 lžícechilli vločky
4 lžícesůl

Postup přípravy

Zelí nakrájíme na velikosti soust. Mrkev oškrábeme a nakrouháme na jemné plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno, stejně tak oloupaný česnek. 

Zelí promícháme s mrkví a cibulkou, důkladně prosolíme a rukama hodně promačkáme. Přidáme cukr, zázvor, česnek a znovu důkladně promačkáme. Ochutnáme, podle potřeby přidáme cokoli z přísad podle chuti, zakápneme rybí omáčkou, chilli vločkami a znovu promačkáme. 

Důkladně promačkané zelí s ostatními surovinami dáme do plastové nádoby, necháme v teple 3 - 4 dny prokvasit a poté můžeme podávat nebo uložit do chladu, kde nám kimchi vydrží a můžeme si ho kdykoli dopřát samostatně nebo jako přílohu. Kimchi z čínského zelí je velmi zdravým pokrmem, který v zimě zažene spoustu zdravotních neduhů. 

Podpořte imunitu: 6 skvělých receptů z kysaného zelí

Kysané zelí je vitamínovou bombou a neodmyslitelnou součástí podzimního a zimního jídelníčku. Je zdravé, levné a dá se kombinovat na stovky způsobů. Dnes se zaměříme na tradiční recepty.

Podpořte

Kimchi salát

(doba přípravy null min)

Kimchi

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kimchi z činského zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Korejská
Kuchařky
Moje ňamky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena