- Zelí nakrájíme na velikosti soust. Mrkev oškrábeme a nakrouháme na jemné plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno, stejně tak oloupaný česnek.
- Zelí promícháme s mrkví a cibulkou, důkladně prosolíme a rukama hodně promačkáme. Přidáme cukr, zázvor, česnek a znovu důkladně promačkáme. Ochutnáme, podle potřeby přidáme cokoli z přísad podle chuti, zakápneme rybí omáčkou, chilli vločkami a znovu promačkáme.
- Důkladně promačkané zelí s ostatními surovinami dáme do plastové nádoby, necháme v teple 3 - 4 dny prokvasit a poté můžeme podávat nebo uložit do chladu, kde nám kimchi vydrží a můžeme si ho kdykoli dopřát samostatně nebo jako přílohu.
Kimchi z čínského zelí je velmi zdravým pokrmem, který v zimě zažene spoustu zdravotních neduhů.