Losos v žampionové omáčce

Marinované filé z lososa podávané s lahodnou žampionovou omáčkou.


3.2101x
45 min

Postup přípravy

Filé nebo medailonky z lososa lehce zakapeme citronovou šťávou. Lososa okořeníme bylinkovou solí a zakápneme sójovou omáčkou. Rybu necháme marinovat. Nejlepší je to přes noc, ale stačí i hodina.

Sušené houby v hmoždíři rozdrtíme a spaříme. Zatím si očistíme žampiony. Můžeme použít i klasické české houby, ale musí být čerstvé. Žampiony nakrájíme na plátky nebo nasekáme nahrubo. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla s lžící oleje, vsypeme drcené houby a podusíme je. Pak vmícháme žampiony a vše ještě krátce podusíme. Osolíme je, opepříme a když jsou měkké, vmícháme do nich zakysanou smetanu.

Když jsou žampiony téměř měkké, samostatně osmažíme na zbylém másle lososa.

Na talíř servírujeme filé z lososa, ozdobíme žampionovou omáčkou a podáváme s bramborovou kaší nebo pečenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos v žampionové omáčce

Zpět na recept