Vaření.czReceptyLosos v žampionové omáčce

Losos v žampionové omáčce

Marinované filé z lososa podávané s lahodnou žampionovou omáčkou.


3.2101x
45 min

Ingredience

citronová šťáva
sójová omáčka
4 plátkyfilé z lososa
bylinková sůl

omáčka

sůl
2 lžícemáslo
250 gžampiony
1 lžíceolivový olej
zakysaná smetana
mletý bílý pepř
1 lžícesušené houby

Postup přípravy

Filé nebo medailonky z lososa lehce zakapeme citronovou šťávou. Lososa okořeníme bylinkovou solí a zakápneme sójovou omáčkou. Rybu necháme marinovat. Nejlepší je to přes noc, ale stačí i hodina. Sušené houby v hmoždíři rozdrtíme a spaříme. Zatím si očistíme žampiony. Můžeme použít i klasické české houby, ale musí být čerstvé. Žampiony nakrájíme na plátky nebo nasekáme nahrubo. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla s lžící oleje, vsypeme drcené houby a podusíme je. Pak vmícháme žampiony a vše ještě krátce podusíme. Osolíme je, opepříme a když jsou měkké, vmícháme do nich zakysanou smetanu. Když jsou žampiony téměř měkké, samostatně osmažíme na zbylém másle lososa. Na talíř servírujeme filé z lososa, ozdobíme žampionovou omáčkou a podáváme s bramborovou kaší nebo pečenými brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Losos v žampionové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z finské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena