Krémová rybí polévka s lososovými knedlíčky

Rybí krémová polévka s kousky květáku a masovými lososovými knedlíčky.


0.00x
60 min

Ingredience

3 lžícemáslo
0.3 ksceler
1 ksbílek
1 ksmrkev
0.5 kspetržel
100 gkvěták
1 ksbobkový list
3 lžícehladká mouka
1 hrststrouhaná houska
10 kuličekcelý černý pepř
250 gfilet z lososa s kůží
400 ghlava a odřezky z lososa

podle chuti

sůl
50 mlsmetana
citronová šťáva
mletý černý pepř

podle potřeby

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Filet z lososa zbavíme kůže, maso nasekáme na jemné kousky. Jemně nasekané lososové maso promícháme s bílkem a strouhanou hoskou, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. 

Z kůže a odřezků z lososa, kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), koření (celý černý pepř, bobkový list a sůl) uvaříme vývar, který slijeme a necháme vychladnout.

Na rozpuštěném másle krátce orestujeme malé růžičky květáku, poté přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Jíšku s květákem zalijeme rybím vývarem, řádně rozmícháme a přivedeme k varu. Polévku necháme zvolna probublávat asi 20 minut a těsně před dokončením do ní zavaříme malé lososové nočky, které něcháme asi 2 minuty v polévce "táhnout". Poté hrnec odstavíme z tepla, polévku dochutíme solí, citronovou šťávou, sekanou petrželkou a zjemníme smetanou. Dále již nevaříme.

Krémovou rybí polévku s lososovými knedlíčky rozdělíme na porce a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová rybí polévka s lososovými knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.