Krémová rybí polévka s lososovými knedlíčky

Rybí krémová polévka s kousky květáku a masovými lososovými knedlíčky.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Filet z lososa zbavíme kůže, maso nasekáme na jemné kousky. Jemně nasekané lososové maso promícháme s bílkem a strouhanou hoskou, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. 

Z kůže a odřezků z lososa, kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), koření (celý černý pepř, bobkový list a sůl) uvaříme vývar, který slijeme a necháme vychladnout.

Na rozpuštěném másle krátce orestujeme malé růžičky květáku, poté přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Jíšku s květákem zalijeme rybím vývarem, řádně rozmícháme a přivedeme k varu. Polévku necháme zvolna probublávat asi 20 minut a těsně před dokončením do ní zavaříme malé lososové nočky, které něcháme asi 2 minuty v polévce "táhnout". Poté hrnec odstavíme z tepla, polévku dochutíme solí, citronovou šťávou, sekanou petrželkou a zjemníme smetanou. Dále již nevaříme.

Krémovou rybí polévku s lososovými knedlíčky rozdělíme na porce a ihned podáváme.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová rybí polévka s lososovými knedlíčky

Zpět na recept