Období, kdy rostou v lesích houby, je právě tady. A tak popadněte košík a vyrazte! A pokud nevíte, co s nimi, zkuste si uvařit kyselačku - polévku z hub, kterou naše rodina miluje. Není vůbec těžká na přípravu a zvládnete ji za pár chvilek. Jen doporučuji uvařit rovnou větší množství, protože chutná opravdu výborně a bude vám mizet pod rukama.
2 l | voda | |
2 lžíce | hladká mouka | |
1 kelímek | zakysaná smetana | |
4 ks | vejce natvrdo | |
1 sklenice | dušené houby | |
2 lžíce | nakládaný kopr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
ocet | ||
kmín | ||
mletý černý pepř |
Houby v kuchyni. Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
Les s houbami je balzámem na duši. Samotné hledání hub je pokaždé napínavé. Příprava houbových jídel skýtá voňavé potěšení a co teprv výsledek. To je vždycky zaručená pochoutka! Jsou-li houby vašim oblíbeným kuchařským tématem, článek si určitě přečtěte.
Videorecept: Houbovopórková směs podle Anny
Něco zdravého k večeři? Zkuste tuhle dobrotu z hub a pórku podle Aničky.