Květáková placka se sýrem

Snadný recept na přípravu pečené květákové placky se sýrem. Placka je bez mouky a tuku.


4.113x
45 min

Postup přípravy

Květák očistíme, odstraníme košťál a růžičky nastrouháme na hrubém struhadle. Na suché pánvi a při střední teplotě květák za občasného míchání zvolna restujeme asi 15 minut, dokud nebudou kousky měkké a suché. Pak pánev odstavíme z tepla a opražený květák necháme vychladnout. Tvrdý a nepříliš slaný sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Troubu předehřejeme na 220 °C.

V míse rozšleháme vejce, ke kterému vmícháme sýr a opražený květák. Plech vyložíme pečícím papírem, do středu vyklopíme směs z mísy a mokrýma rukama vytvarujeme kulatou placku vysokou asi 1 cm, kterou pečeme v předehřáté troubě přibližně 20 minut. Po upečení stáhneme pečící papír s plackou z plechu stranou a necháme ji na papíru asi 3 minuty zchladnout. Pak květákovou placku překlopíme na prkénko a papír opatrně sloupneme.

Dále květákovou placku pro přípravu pizzy potřeme sladkým kečupem a poklademe oblíbenými ingrediencemi - šunkou, rajčaty apod., posypeme sýrem a zapečeme při 220 °C ještě dalších 10 minut.

Pro další variantu květákové placky můžeme základní směs před pečením ochutit kořením tacos, oreganem nebo tymiánem (solíme jen opatrně) a placku plnit jako tortillu, nebo upéci více placek a podávat je jen tak na chuť.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Květáková placka se sýrem

Zpět na recept