Květákové variace: Smaženým květákem nic nezkazíte, ale tyhle recepty rozhodně zkuste!

Květákové variace: Smaženým květákem nic nezkazíte, ale tyhle recepty rozhodně zkuste!

Poradíme vám, jak květák chutně a co nejčastěji zařadit do jídelníčku. Květák se dá připravit jak pouhým povařením a klasickým smažením, tak i šikovně zapékat, tvořit z něj nejrůznější placičky, karbanátky, obohatit jím polévky či saláty, zapracovat do směsí třeba s kuskusem a také celý květák naplnit a zapéct. Zkuste některý z vybraných receptů.

22903×

Zapečený květák s balkánským sýrem

(doba přípravy 60 min)

Zapečený

Květáková koule plněná mletým masem

(doba přípravy 90 min)

Květáková

Bramborovo-květákové placky

(doba přípravy 75 min)

Bramborovo-květákové

Květákový kuskus na kari

(doba přípravy 45 min)

Květákový

Klasický květákový mozeček

(doba přípravy 30 min)

Klasický

Předpařený smažený květák

(doba přípravy 30 min)

Předpařený

Babiččina květáková polévka

(doba přípravy 45 min)

Babiččina

Veganský zapečený květák

(doba přípravy 45 min)

Veganský

Bylinkový květákový salát

(doba přípravy 35 min)

Bylinkový

Nadýchané květákové karbanátky

(doba přípravy 45 min)

Nadýchané

Úvodní foto: Pixabay.com 

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz