Předpařený smažený květák

Většina z nás před smažením květák uvaří ve vodě doměkka. Tím se ale z něj ztrácí mnoho vitamínů, a proto příště zkuste vyzkoušet můj tip. Chuť zůstane stejná, ale výsledek bude zdravější.


4.713x
30 min
1×

Postup přípravy

Na dno hrnce nalijeme vodu, osolíme a vložíme do hrnce pařák. Voda nesmí přetékat přes napařovací sítko.

Do pařáku nasypeme omyté růžičky květáku, přikryjte pokličkou a v páře je vaříme doměkka. Květák si kromě cenných vitamínů a minerálů zachová i svou barvu. Nyní pokračujte stejně jako u klasického obalování. Růžičky květáku obalujeme v hladké mouce, osolených rozšlehaných vejcích a strouhance. Obalený květák smažíme v oleji dozlatova.

Smažený květák předpařený podáváme s brambory.
user-icon

autor liddduska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Předpařený smažený květák

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.