Většina z nás před smažením květák uvaří ve vodě doměkka. Tím se ale z něj ztrácí mnoho vitamínů, a proto příště zkuste vyzkoušet můj tip. Chuť zůstane stejná, ale výsledek bude zdravější.
Hodnocení
4.7
/ 5 (14x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Sůl
Vejce2 ks
Strouhanka1 hrst
Voda
Hladká mouka 1 hrst
Ostatní
Květák1 ks
Postup přípravy
Na dno hrnce nalijeme vodu, osolíme a vložíme do hrnce pařák. Voda nesmí přetékat přes napařovací sítko. Do pařáku nasypeme omyté růžičky květáku, přikryjte pokličkou a v páře je vaříme doměkka. Květák si kromě cenných vitamínů a minerálů zachová i svou barvu.
Nyní pokračujte stejně jako u klasického obalování. Růžičky květáku obalujeme v hladké mouce, osolených rozšlehaných vejcích a strouhance.
Ani já jsem nikdy květák nepředvařila.Nevím, jestli by někoho napadlo napřed uvařit kuřecí prsa a pak je obalit jako řízek.
la.fea
předpařený květák
To je super nápad, díky za něj.
chlapecek
obalovat nebo neobalovat
ja leta nevarim kvetak a za syrova obalim, usmazim.. a nikdy se nestalo , aby uvnitr nebyl uvaren.
sarlote
předpařený květák
Už léta obaluji květák syrový, musí se jen velmi pomalu smažit a sice pod pokličkou.
Je to daleko chutnější a myslím i zdravější než květák předvařený.