Klasický květákový mozeček

Klasický květákový mozeček s bramborem a okurkami. Kdo by nemiloval tuto klasiku.


4.5122x
30 min
22×

Postup přípravy

Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu, až začne vřít, vložíme květák nakrájený na růžičky, vaříme maximálně 10 minut. Po uvaření vodu slijeme a květák necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku. Květák rozmačkáme v hrnci, třeba vidličkou. Na pánvi nebo v hrnci osmahneme cibulku dozlatova a na cibulku nasypeme rozmačkaný květák. Přidáme vejce, sůl, pepř a vše necháme za občasného míchání spojit. Květákový mozeček podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem. Poznámka: Krom pepře a soli můžeme přidat také drcený kmín.


Další výborné recepty s květákem 


Květákové variace: Smaženým květákem nic nezkazíte, ale tyhle recepty rozhodně zkuste!


Poradíme vám, jak květák chutně a co nejčastěji zařadit do jídelníčku. Květák se dá připravit jak pouhým povařením a klasickým smažením, tak i šikovně zapékat, tvořit z něj nejrůznější placičky, karbanátky, obohatit jím polévky či saláty, zapracovat do směsí třeba s kuskusem a také celý květák naplnit a zapéct. Zkuste některý z vybraných receptů.


Květákové


Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!


Květákové karbanátky jsou levné, ale přitom velmi chutné a vděčné. Dnes vám jejich přípravu ukážeme krok za krokem, takže je zvládne opravdu každý.


Chutně

user-icon

autor Martin


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasický květákový mozeček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká