Vaření.czReceptyJednoduché květákové kari

Jednoduché květákové kari

Květák a koření - nic dalšího kromě trochy tuku není na tento recept potřeba.


4.822x
35 min
3×

Ingredience

1-2 kscibule
1 kskvěták
1 špetkakurkuma
2 lžíceolivový olej
1 špetkařímský kmín

podle chuti

sůl
máslo
1 lžičkakari koření
kokosové mléko
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Středně velký květák zbavíme všech zelených částí a odkrojíme tvrdý košťál. Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařený květák scedíme a pokrájíme nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme. Přidáme květák a krátce orestujeme. Pro zjemnění můžeme přidat kousek másla. Květák okořeníme pepřem, kari, kurkumou a římským kmínem. Dosolíme. Květákové kari dobře promícháme a ještě krátce prohřejeme. Podle chuti můžeme přidat trošku kokosového mléka, kari získá zase jinou a orientální chuť. Jednoduché květákové kari podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduché květákové kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena