Veganský zapečený květák

Recept je inspirován jiným receptem jen s pár rozdíly - původní obsahoval ještě omáčku s pomerančem a lněnými semínky. Tak jsem si ho podle chuti upravila.


5.03x
45 min

Ingredience

0.5 kskvěták
2 lžícestrouhanka na vysypání
3 lžíceolej na vymazání

těstíčko

0.5 kscibule
1 lžičkakmín
8 lžicvoda
0.3 lžičkymletý pepř
4 lžícehladká mouka
2 lžícesušené pohankové mléko
1 lžičkamletá lahůdková paprika

marináda

3 lžícevoda
1 lžícehladká mouka
1 kspivní marináda

Postup přípravy

Menší květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a dáme na plech vytřený olejem a posypaný strouhankou.

Umícháme si těstíčko z hladké mouky, nadrobno nasekané malé cibule, vody, mletého pepře, kmínu, mleté lahůdkové papriky a sušeného pohankového mléka. Těstíčko lžicí rozdělíme na jednotlivé kousky. Květák s těstíčkem dáme do trouby na 20 minut zapéct.

Mezitím si připravíme marinádu. Použila jsem hotovou pivní marinádu, ale je dobrá jakákoli jiná hotová marináda, použít se dá i čertovská omáčka, cikánská omáčka - do těch ale přidávám trochu mouky, aby na květáku ztuhla. Po 20 minutách pečení květák marinádou hojně potřeme a zapékáme dalších cca 10 minut.

Veganský zapečený květák podáváme s brambory, hodí se i bramborová kaše, květák je ale výborný i studený jen tak.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganský zapečený květák

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná