Kuřecí roláda plněná rajčaty a brynzou

Snadný a velmi chutný pokrm z kuřete. Pečená kuřecí roláda plněná šunkou, brynzou a sušenými rajčaty je vhodným hlavním chodem i pro velikonoční svátky.


4.839x
120 min
2×

Postup přípravy

Kuře omyjeme, osušíme a vykostíme. Sušená rajčata necháme okapat a několik lístků čerstvého oregana jemně nasekáme.

Plát masa (kůží dolů) překryjeme potravinovou folií, zlehka naklepeme a maso jemně osolíme a opepříme. Maso poklademe šunkou, na kterou rozprostřeme brynzu, do středu v řadě poskládáme okapaná sušená rajčata. Vše ochutíme oreganem a svineme do rolády, kterou zajistíme jehlami nebo potravinářskou nití.

Takto připravenou kuřecí roládu plněnou rajčaty přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, obložíme snítkami bylinek a zakryté pečeme při 190 °C přibližně 40 minut. Pak pokličku nebo alobal odstraníme a za stálého potírání máslem roládu dopečeme dorůžova.

Kuřecí roládu plněnou brynzou a sušenými rajčaty nakrájíme na porce a podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí roláda plněná rajčaty a brynzou

Zpět na recept