Vaření.czReceptyKuřecí roláda plněná rajčaty a brynzou

Kuřecí roláda plněná rajčaty a brynzou

Snadný a velmi chutný pokrm z kuřete. Pečená kuřecí roláda plněná šunkou, brynzou a sušenými rajčaty je vhodným hlavním chodem i pro velikonoční svátky.


4.839x
120 min
2×

Ingredience

100 gšunka
1 kskuře
150 gbrynza
3-4 snítkyčerstvé oregano
150 gsušená rajčata v oleji

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

150 mlvývar
50 mlmáslo

Postup přípravy

Kuře omyjeme, osušíme a vykostíme. Sušená rajčata necháme okapat a několik lístků čerstvého oregana jemně nasekáme. Plát masa (kůží dolů) překryjeme potravinovou folií, zlehka naklepeme a maso jemně osolíme a opepříme. Maso poklademe šunkou, na kterou rozprostřeme brynzu, do středu v řadě poskládáme okapaná sušená rajčata. Vše ochutíme oreganem a svineme do rolády, kterou zajistíme jehlami nebo potravinářskou nití. Takto připravenou kuřecí roládu plněnou rajčaty přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem, obložíme snítkami bylinek a zakryté pečeme při 190 °C přibližně 40 minut. Pak pokličku nebo alobal odstraníme a za stálého potírání máslem roládu dopečeme dorůžova. Kuřecí roládu plněnou brynzou a sušenými rajčaty nakrájíme na porce a podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí roláda plněná rajčaty a brynzou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena