Kuřecí kuličky v koprové omáčce

Velmi chutný pokrm, který je určen především pro dietu při onemocnění slinivky břišní v klidovém období, ale určitě zachutná i ostatním strávníkům, kteří mají rádi kopr.


4.524x
45 min

Postup přípravy

Na přípravu tohoto receptu si obstaráme některé uvedené suroviny v prodejně zdravé výživy. Kuřecí maso očistíme, umeleme a promícháme se špetkou soli, sušenou zeleninovou směsí Horalka, 2 lžícemi rýžové mouky a 2 lžícemi vody. Směs řádně propracujeme a necháme v chladu odležet asi 15 minut. Pak si ze směsi připravíme kuličky ve velikosti vlašského ořechu a opět odložíme stranou do chladu. Sušený sojový nápoj v prášku a rýžovou mouku rozmícháme dohladka s 200 ml vody.

Brambory oloupeme a v osolené a kmínem ochucené vodě uvaříme doměkka. Pak je slijeme, ale vývar z brambor nevyléváme. Do většího kastrolu nalijeme trochu vývaru tak, aby sahal asi 2 cm ode dna. Vývar přivedeme k varu, postupně vložíme masové kuličky, které pozvolna uvaříme doměkka. Pak kuličky vyjmeme, přilijeme vývar z brambor a vmícháme sojovou zálivku. Vše za stálého šlehání přivedeme k varu a povaříme asi 2 - 3 minuty. Nakonec omáčku ochutíme čerstvě sekaným koprem, okyselíme umeoctem a vrátíme zpět kuřecí kuličky.

Kuřecí kuličky v koprové omáčce podáváme s vařeným bramborem. Je to výborný recept pro dietu při onemocnění slinivky břišní.

Češi milují vepřové! Ale jak jej správně připravit?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kuličky v koprové omáčce

Zpět na recept