Kuřecí kuličky v koprové omáčce

Velmi chutný pokrm, který je určen především pro dietu při onemocnění slinivky břišní v klidovém období, ale určitě zachutná i ostatním strávníkům, kteří mají rádi kopr.


4.524x
45 min

Ingredience

800 gbrambory
800 mlvývar z brambor
70 ghladká rýžová mouka

podle chuti

1-2 špetkysůl
drcený kmín
2-3 lžícečerstvý kopr
1-2 lžičkyumeocet

zálivka

200 mlvoda
80 gsušený sojový nápoj s příchutí smetany

směs

600 gkuřecí prsa
1.5 lžícesušená zeleninová směs Horalka
3 lžícehladká rýžová mouka

Postup přípravy

Na přípravu tohoto receptu si obstaráme některé uvedené suroviny v prodejně zdravé výživy. Kuřecí maso očistíme, umeleme a promícháme se špetkou soli, sušenou zeleninovou směsí Horalka, 2 lžícemi rýžové mouky a 2 lžícemi vody. Směs řádně propracujeme a necháme v chladu odležet asi 15 minut. Pak si ze směsi připravíme kuličky ve velikosti vlašského ořechu a opět odložíme stranou do chladu. Sušený sojový nápoj v prášku a rýžovou mouku rozmícháme dohladka s 200 ml vody.

Brambory oloupeme a v osolené a kmínem ochucené vodě uvaříme doměkka. Pak je slijeme, ale vývar z brambor nevyléváme. Do většího kastrolu nalijeme trochu vývaru tak, aby sahal asi 2 cm ode dna. Vývar přivedeme k varu, postupně vložíme masové kuličky, které pozvolna uvaříme doměkka. Pak kuličky vyjmeme, přilijeme vývar z brambor a vmícháme sojovou zálivku. Vše za stálého šlehání přivedeme k varu a povaříme asi 2 - 3 minuty. Nakonec omáčku ochutíme čerstvě sekaným koprem, okyselíme umeoctem a vrátíme zpět kuřecí kuličky.

Kuřecí kuličky v koprové omáčce podáváme s vařeným bramborem. Je to výborný recept pro dietu při onemocnění slinivky břišní.

Češi milují vepřové! Ale jak jej správně připravit?

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kuličky v koprové omáčce

Zpět na recept