Koprový krém s bramborovou sedlinou

Snadný recept na přípravu koprové husté omáčky, kterou podáváme se zapečenou bramborovou směsí a vejcem.


5.01x
60 min

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a vše restujeme asi 5 minut. Přilijeme vývar a mléko a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté vložíme asi 1/3 nasekaného kopru a vaříme asi 15 minut. V kastrůlku rozvaříme 2 lžíce vývaru s octem a cukrem a následně přilijeme do základu omáčky a vše ještě 5 minut povaříme. Nakonec do omáčky vmícháme zbývající kopr a smetanu, necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem.

Připravíme si bramborovou sedlinou. Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme najemno a promícháme se zakysanou smetanou a vejcem. Směs ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem. Mističky vytřeme máslem, naplníme bramborovou směsí a ve vodní lázni zapékáme v předehříté troubě při 170 °C asi 15 - 20 minut.

Bramborovou sedlinu vyklopíme z misek do středu talíře, přelijeme koprovou omáčkou, ozdobíme vařeným vejcem a ihned podáváme.

Koprový krém s bramborovou sedlinou můžeme servírovat místo polévky a jako teplý předkrm.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprový krém s bramborovou sedlinou

Zpět na recept