Koprový krém s bramborovou sedlinou

Snadný recept na přípravu koprové husté omáčky, kterou podáváme se zapečenou bramborovou směsí a vejcem.


5.01x
60 min

Ingredience

4 ksvejce natvrdo

podle chuti

2 lžícecukr
sůl
1 lžíceocet
muškátový květ
mletý černý pepř

příloha

1 ksvejce
100 mlzakysaná smetana
250 gve slupce vařené brambory

omáčka

100 gmáslo
300 mlmléko
80 ghladká mouka
400 mlzeleninový vývar
200 mlsmetana ke šlehání
1 svazečekčerstvý kopr

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a vše restujeme asi 5 minut. Přilijeme vývar a mléko a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté vložíme asi 1/3 nasekaného kopru a vaříme asi 15 minut. V kastrůlku rozvaříme 2 lžíce vývaru s octem a cukrem a následně přilijeme do základu omáčky a vše ještě 5 minut povaříme. Nakonec do omáčky vmícháme zbývající kopr a smetanu, necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem. Připravíme si bramborovou sedlinou. Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme najemno a promícháme se zakysanou smetanou a vejcem. Směs ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem. Mističky vytřeme máslem, naplníme bramborovou směsí a ve vodní lázni zapékáme v předehříté troubě při 170 °C asi 15 - 20 minut. Bramborovou sedlinu vyklopíme z misek do středu talíře, přelijeme koprovou omáčkou, ozdobíme vařeným vejcem a ihned podáváme. Koprový krém s bramborovou sedlinou můžeme servírovat místo polévky a jako teplý předkrm.


Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny


Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!


Videorecept:


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprový krém s bramborovou sedlinou

Zpět na recept