Netradiční koprová omáčka

Vyzkoušejte recept na jednoduchou variantu oblíbené omáčky s odlehčenou přílohou.


1.01x
90 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
3 lžícemáslo
150 mlmléko
1 kscibule
0.3 ksceler
1 svazekkopr
3 ksmrkev
2 kspetržel
2 lžičkycukr krupice
2 ksbobkový list
4 lžícehladká mouka
2 lžičkycitronová šťáva
250 mlsmetana ke šlehání
500 ghovězí maso
500 mlhovězí vývar

podle chuti

sůl
petrželová nať
celý pepř

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Poté k masu přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek a svazeček petrželové natě. Vaříme, dokud není hovězí maso měkké. Měkké maso vyjmeme a odložíme na teplé místo, z vývaru odlijeme půl litru, který použijeme k přípravě koprové omáčky. Zbytek vývaru a zeleninu můžeme použít k přípravě polévky. Hovězí maso s vývarem si můžeme připravit i den předem. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlékem a metličkou dobře promícháme, aby se nevytvořily hrudky. Přilijeme hovězí vývar, přimícháme a vaříme asi 20 minut. Do základu na koprovou omáčku přilijeme smetanu, dochutíme cukrem, solí a citronovou šťávou. Čerstvý kopr opláchneme, na jemno nasekáme, přidáme do omáčky a už jen krátce povaříme. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky a dáme prohřát do omáčky. Netradiční koprovou omáčku podáváme s pyramidkou protlačených brambor s čerstvým koprem. Brambory můžeme ještě proložit kolečky pufovaných chlebíčků s příchutí kopru a smetany.
user-icon

autor franckova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Netradiční koprová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena