Candát s koprovou omáčkou

Na másle pečené filety z candáta s hustou krémovou smetanovo-koprovou omáčkou a bramborem. Recept na výtečný hlavní chod.


5.06x
60 min
1×

Ingredience

400 gbrambory
400 gcandát filety

podle chuti

cukr
sůl
citronová šťáva
drcený kmín

podle potřeby

olej
máslo

omáčka

30 gmáslo
100 mlbílé víno
45 ghladká mouka
2 ksjarní cibulka
60 mlsmetana na vaření
1 hrstčerstvý kopr
350 mlvývar z brambor

na ozdobu

citron

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na kousky a v osolené a okmínované vodě uvaříme doměkka. Pak brambory slijeme, ale vývar nevyléváme.

Na másle necháme zeslovatět jemně nasekanou jarní cibulku (bílou část), pak vmícháme prosátou hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou zásmažku. Pak jíšku zalijeme chladným vývarem z brambor a vínem, vše důkladně rozšleháme, osolíme a pozvolna vaříme asi 25 minut. Do hustého základu přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a krátce povaříme. Omáčku podle chuti přisladíme a okyselíme, na závěr vložíme i vařené brambory.

Očištěné filety candáta osolíme, ochutíme špetkou mletého kmínu a opečeme na horkém oleji s máslem. Rybu pečeme nejdříve kůží dolů dozlatova a následně ji krátce dopečeme i z druhé strany.

Filety candáta rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s bramborem a krémovou koprovou omáčkou. Zdobíme plátkem citronu a snítkou kopru.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Candát s koprovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena