Candát na víně

Pečený candát, který skvěle chutná s pečenými brambory. Recept je jednoduchý.


4.413x
45 min

Ingredience

60 gmáslo
1 kscibule
2 dlsmetana
800 gcandát
1 dlčervené víno

podle chuti

sůl
tymián
0.5 kspórek
limetka

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, pórek očistíme. Candáta nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a pokapeme limetkou.

V pekáčku rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Mírně osmahneme. Do tohoto základu vložíme candáta, podlijeme vínem, přelijeme smetanou a posypeme tymiánem.

Candáta na víně pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.

Upečeného candáta na víně podáváme s opečeným bramborem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Candát na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena