Recept na křupavé smažené filety z candáta s omáčkou z bílé ředkve.
100 ml | majonéza |
4 plátky | citron |
300 ml | zakysaná smetana |
0.4 ks | bílá ředkev |
4 ks | filet z candáta |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
trojobal | |
2 ks | vejce |
hladká mouka | |
strouhanka panko | |
na ozdobu | |
čerstvá pažitka |
Bílou ředkev oloupeme, jemně nastrouháme a přebytečnou tekutinu vymačkáme. V míse promícháme zakysanou smetanu s majonézou, přidáme ředkev, sůl a pepř a omáčku necháme v lednici odležet. Očištěné filety osolíme a obalíme v prosáté mouce, rozšlehaných vejcích a panko strouhance. Obalenou rybu smažíme v mírně rozehřátém oleji, po obou stranách a dozlatova. Smažené rybí filety z candáta rozdělíme na porce a servírujeme s plátkem citronu a studenou omáčkou z bílé ředkve. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena