Krůta na slanině

Krůta na slanině může být dobrou inspirací na nedělní oběd.


3.180x
90 min

Postup přípravy

Krůtu očistíme, omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme na jemno, česnek utřeme se solí.

Troubu předehřejeme na 220°C.

Krůtu protáhneme slaninou co nejvíce to jde. Zbytek slaniny rozpustíme v pekáči, do kterého krůtu položíme. Celý povrch potřeme utřeným česnekem, zasypeme cibulkou a dáme péct. Během pečení podléváme.

Upečenou krůtu vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a povaříme na omáčku.

Krůtu na slanině podáváme s bramborovým knedlíkem a se špenátem.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůta na slanině

Zpět na recept