Krůta na slanině

Krůta na slanině může být dobrou inspirací na nedělní oběd.


3.180x
90 min

Postup přípravy

Krůtu očistíme, omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme na jemno, česnek utřeme se solí. Troubu předehřejeme na 220°C. Krůtu protáhneme slaninou co nejvíce to jde. Zbytek slaniny rozpustíme v pekáči, do kterého krůtu položíme. Celý povrch potřeme utřeným česnekem, zasypeme cibulkou a dáme péct. Během pečení podléváme. Upečenou krůtu vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a povaříme na omáčku. Krůtu na slanině podáváme s bramborovým knedlíkem a se špenátem.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůta na slanině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena