Cikánské pečené kuřátko s kachním rizotem

Netradiční recept na výtečné kuře po cikánsku s kachním rizotem, který vznikl zcela spontánně při hlubokomyslných úvahách s přáteli na chatě.


5.01x
60 min
1×

Postup přípravy

Kuře rozpůlíme a krátce opečeme na oleji s 1 cibulkou a 1 stroužkem česneku. Přidáme nakrájené uzeniny, koření, 100g hub, 50g papriky a v nádobě pečeme na 180 stupňů přibližně 60 minut.


Mezitím si uvaříme kachní krky a obereme je.


Uvaříme rýži dle návodu.


Na 30 ml oleje opečeme na pánvi zbytek zeleniny, s 1 cibulí, 1 stroužkem česneku. Ochutíme stejným kořením jako kuře a přidáme naběračku vývaru z kachních krků. Vaříme, dokud není zelenina měkká. Nakonec vmícháme natrhané maso a rýži.


Rizoto servírujeme spolu s pečeným kuřetem posypané petrželkou a zalité výpekem. Dobrou chuť!


Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě


Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.


Neodolatelné


8 dokonalých receptů na pečené kuře


Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.


8

user-icon

autor Klarissa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cikánské pečené kuřátko s kachním rizotem

Zpět na recept