Veganský recept na křupavé tofu se zeleninou s pikantní zálivkou.
1 ks | tofu |
1 ks | cuketa |
2 ks | mrkev |
1 ks | červená paprika |
0.5 ks | pórek |
1 hrst | sezamová semínka |
1 hrst | mungo klíčky |
2 stroužky | česnek |
1 špetka | mletý zázvor |
2 lžíce | olej |
2 lžíce | sójová omáčka |
1 lžíce | škorobová moučka |
1 lžička | pepř a sůl |
1 balení | asijské nudle |
Jako první musíme dostat z tofu přebytečnou vodu. Uděláme to tak, že ho zabalíme do suché utěrky, přiklopíme například talířem a necháme zhruba 15 minut. Mezitím si umyjeme cuketu, pórek a červenou papriku a následně vše nakrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme škrabkou a následně škrabkou vytvoříme z mrkve tenké nudličky. Takto připravenou zeleninu krátce osmažíme na rozpáleným oleji a poté zalijeme pikantní směsí. Tu si připravíme v misce do které dáme 2 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, prolisovaný česnek, špetku zázvoru, pepř a sůl. Důkladně promícháme a nalijeme na orestovanou zeleninu.
Tofu vyndáme z utěrky, nakrájíme na plátky a obalíme ve škrobové moučce. Obalené tofu rychle osmažíme z obou stran na pánvi do křupava a zamícháme do zeleninové směsi.
Nudle uvaříme podle návodu a do hotových nudlí zamícháme zeleninovou směs. Takto připravené nudle posypeme klíčky a sezamovými semínky a můžeme podávat.
Letní grilování po vegansku: Zeleninový špíz s tofu krok za krokem
Výborná kombinace zeleniny a uzeného tofu na jedné špejli. To je tutovka na letní grilování.
Tip na výborný oběd bez masa: Brokolicové placky s tofu krok za krokem
Rychlé a snadné veganské brokolicové placky s uzeným tofu. Jejich báječnou chutí budete překvapeni!
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena