Křupavé tofu se zeleninou a nudlemi

Veganský recept na křupavé tofu se zeleninou s pikantní zálivkou.


0.00x
45 min

Ingredience

1 kstofu
1 kscuketa
2 ksmrkev
1 ksčervená paprika
0.5 kspórek
1 hrstsezamové semínko
1 hrstklíčky mungo
2 stroužkyčesnek
1 špetkazázvor mletý
2 lžíceolej
2 lžícesojové omáčky
1 lžíceškrobová moučka
1 lžičkasůl, pepř
1 balenínudle asijské

Postup přípravy

Jako první musíme dostat z tofu přebytečnou vodu. Uděláme to tak, že ho zabalíme do suché utěrky, přiklopíme například talířem a necháme zhruba 15 minut. Mezitím si umyjeme cuketu, pórek a červenou papriku a následně vše nakrájíme na tenké plátky. Mrkev očistíme škrabkou a následně škrabkou vytvoříme z mrkve tenké nudličky. Takto připravenou zeleninu krátce osmažíme na rozpáleným oleji a poté zalijeme pikantní směsí. Tu si připravíme v misce do které dáme 2 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, prolisovaný česnek, špetku zázvoru, pepř a sůl. Důkladně promícháme a nalijeme na orestovanou zeleninu. 


Tofu vyndáme z utěrky, nakrájíme na plátky a obalíme ve škrobové moučce. Obalené tofu rychle osmažíme z obou stran na pánvi do křupava a zamícháme do zeleninové směsi. 


Nudle uvaříme podle návodu a do hotových nudlí zamícháme zeleninovou směs. Takto připravené nudle posypeme klíčky a sezamovými semínky a můžeme podávat.


Letní grilování po vegansku: Zeleninový špíz s tofu krok za krokem


Výborná kombinace zeleniny a uzeného tofu na jedné špejli. To je tutovka na letní grilování.


Letní


Tip na výborný oběd bez masa: Brokolicové placky s tofu krok za krokem


Rychlé a snadné veganské brokolicové placky s uzeným tofu. Jejich báječnou chutí budete překvapeni!


Tip


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavé tofu se zeleninou a nudlemi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní