Křehký špenátový koláč

Slaný koláč se špenátovou náplní, uzeným masem a nasekanými bylinkami. Recept na výbornou chuťovku k pivu nebo vínu.


4.311x
60 min
1×

Postup přípravy

Mouku prosejeme na vál, doprostřed uděláme důlek a do něj nastrouháme máslo, přidáme vejce a vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň půl hodiny odpočívat v lednici.

Špenát necháme předem povolit v lednici. Rozehřejeme máslo, na něm krátce osmažíme nakrájený česnek, přidáme špenát, prohřejeme, odstavíme z plotny a promícháme s vejci, smetanou, solí, pepřem a nasekanými bylinkami. Uzené nakrájíme na plátky.

Těsto rozválíme, natlačíme do koláčové formy a propícháme vidličkou, poklademe několika plátky uzeného, nalijeme na něj náplň a dozdobíme zbylým uzeným.

Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C na nejnižší úrovni asi 45 minut, dokud
okraje těsta nezezlátnou a náplň neztuhne.

Křehký špenátový koláč můžeme podávat ještě teplý nebo později i studený, vždy ale chutná mimořádně.

Zdroj: Eklasa.cz
user-icon

autor Klasa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehký špenátový koláč

Zpět na recept