Vaření.czReceptyMletá vepřová rolka se špenátem

Mletá vepřová rolka se špenátem

Vyzkoušejte recept na pečenou rolku z mletého vepřového masa se sýrem a špenátovou náplní.


0.00x
75 min

Ingredience

500 gmletá vepřová plec
100 mlvoda
40 gsolamyl
mletý černý pepř
150 gstrouhaný uzený eidam
250 gčerstvý nebo mražený špenát
1 kscibule
40 gmáslo
1 stroužekprolisovaný česnek
4 lžícesmetana na vaření 31%
1 ksbílek

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Mletou vepřovou plec zalijeme vodou, přidáme polovinu strouhaného uzeného sýru a solamyl, směs lehce osolíme, opepříme, důkladně prohněteme a odložíme asi na 1 hodinu do chladu.

Mezitím si připravíme náplň. Čerstvý špenát očistíme a nasekáme nadrobno. Velkou oloupanou cibuli rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu cibule nakrájíme na kolečka a druhou nakrájíme na jemné kostičky, které necháme zpěnit na 2 lžících másla. Poté k cibulce přidáme špenát, který osolíme, opepříme a za stálého míchání necháme zavadnout. Přidáme stroužek prolisovaného česneku, přilijeme asi 3 lžíce smetany a dusíme, dokud se veškerá tekutina neodpaří. Takto připravený špenát odložíme stranou a necháme vychladnout. Poté špenát promícháme s druhou polovinou nastrouhaného sýru.

Odleženou masovou směs přendáme na potravinovou folii a mokrýma rukama ji upravíme do obdélníku o výšce asi 3- 4 cm. Na polovinu plátu masa podélně naneseme špenát se sýrem a pomocí folie vytvoříme rolku, kterou důkladně uzavřeme a přendáme do pekáčku. Mletou rolku potřeme bílkem, obložíme zbývající cibulí, podlijeme a pečeme přibližně 35 až 40 minut při 180°C dorůžova. Během pečení maso přeléváme výpekem.

Upečenou mletou vepřovou rolku se špenátem a sýrem nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší jako hlavní chod.

Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček

Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.

Pečeme

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

Vepřové maso patří mezi oblíbené. V našich krajích snad každý občas prahne po klasické vepřové pečeni, knedlíku a zelí. Jsou dokonce totiž lidé, kteří s tím vystačí celý život!

Češi

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mletá vepřová rolka se špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena