Vyzkoušejte recept na pečenou rolku z mletého vepřového masa se sýrem a špenátovou náplní.
500 g | mletá vepřová plec |
100 ml | voda |
40 g | solamyl |
mletý černý pepř | |
150 g | strouhaný uzený eidam |
250 g | čerstvý nebo mražený špenát |
1 ks | cibule |
40 g | máslo |
1 stroužek | prolisovaný česnek |
4 lžíce | smetana na vaření 31% |
1 ks | bílek |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Mletou vepřovou plec zalijeme vodou, přidáme polovinu strouhaného uzeného sýru a solamyl, směs lehce osolíme, opepříme, důkladně prohněteme a odložíme asi na 1 hodinu do chladu.
Mezitím si připravíme náplň. Čerstvý špenát očistíme a nasekáme nadrobno. Velkou oloupanou cibuli rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu cibule nakrájíme na kolečka a druhou nakrájíme na jemné kostičky, které necháme zpěnit na 2 lžících másla. Poté k cibulce přidáme špenát, který osolíme, opepříme a za stálého míchání necháme zavadnout. Přidáme stroužek prolisovaného česneku, přilijeme asi 3 lžíce smetany a dusíme, dokud se veškerá tekutina neodpaří. Takto připravený špenát odložíme stranou a necháme vychladnout. Poté špenát promícháme s druhou polovinou nastrouhaného sýru.
Odleženou masovou směs přendáme na potravinovou folii a mokrýma rukama ji upravíme do obdélníku o výšce asi 3- 4 cm. Na polovinu plátu masa podélně naneseme špenát se sýrem a pomocí folie vytvoříme rolku, kterou důkladně uzavřeme a přendáme do pekáčku. Mletou rolku potřeme bílkem, obložíme zbývající cibulí, podlijeme a pečeme přibližně 35 až 40 minut při 180°C dorůžova. Během pečení maso přeléváme výpekem.
Upečenou mletou vepřovou rolku se špenátem a sýrem nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší jako hlavní chod.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?
Vepřové maso patří mezi oblíbené. V našich krajích snad každý občas prahne po klasické vepřové pečeni, knedlíku a zelí. Jsou dokonce totiž lidé, kteří s tím vystačí celý život!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena