Vaření.czReceptyPlněná roláda z mletého masa ala Dočík

Plněná roláda z mletého masa ala Dočík

Roláda z míchaného mletého masa plněná špenátem, šunkou a sýrem.


5.01x
90 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
4 lžícestrouhanka
2 lžícemajoránka
8 plátkůeidam
1 kscibule
200 glistový špenát
1 kgmíchané mleté maso
8 plátkůanglická slanina (plátky)
8 plátkůšunka nebo šunkový salám

podle chuti

sůl
pepř

Postup přípravy

Mleté maso ochutíme solí a pepřem, přidáme majoránku, najemno nakrájenou cibuli, vejce a strouhanku. Rozprostřeme do tenké vrstvy na olejem vymazaný alobal, aby šla roláda lépe zabalit. Na mleté maso poklademe plátky šunky, plátky sýra a špenát. Zabalíme roládu tak, aby z mletého masa nic nevykukovalo. Naplněnou roládu dáme do předehřáté trouby na 220 °C na cca 45 minut. Poté vyjmeme z trouby a vybalíme opatrně z alobalu, na vrch poklademe plátky slaniny, přeléváme občas výpekem a dopečeme dozlatova. Plněnou roládu z mletého masa ala Dočík podáváme nejlépa s bramborovou kaší.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněná roláda z mletého masa ala Dočík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena