Kořeněný džem z rajčat

Urodilo se vám hodně rajčat? Vyzkoušejte tento recept na kořeněný džem, který výborně chutná ke grilovanému masu.


4.139x
90 min
6×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kgrajče
3 lžícemed
1 ksbadyán
100 mlrajčatová šťáva
100 mlvinný ocet
1 kscelá skořice
3 lžícetřtinový cukr
1 ksčervená cibule
1 lžičkačerstvý strouhaný zázvor

podle chuti

sůl
mletý zázvor
mletý hřebíček
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Velká a vyzrálá rajčata spaříme a oloupeme. Česnek a cibuli sloupneme a jemně usekáme. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Na oleji necháme zpěnit cibuli, česnek a zázvor. Potom přidáme celá oloupaná rajčata, která až v hrnci rozmačkáme vidličkou. Vše osladíme medem a hnědým cukrem. Podlijeme rajčatovou šťávou, vinným octem, přidáme hvězdičku badyánu a celou skořici. Ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a špetkou hřebíčku. Zmírníme teplotu na minimum a zakryté zvolna dusíme 60 - 70 minut do zhoustnutí. Během dušení, zejména ke konci přípravy, džem promícháváme, aby se nepřipálil. Z vychladlého kořeněného džemu z rajčat odstraníme badyán a celou skořici, naplníme do sklenice a uchováme v chladu. Kořeněný rajčatový džem podáváme všude tam, kde používáme kečup. Výborně chutná ke grilovaným steakům, hranolkům nebo jako náplň do hamburgerů.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kořeněný džem z rajčat

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena