Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


4.51050x
75 min
170×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme. Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou. Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme. Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.


Úvodní foto: Shutterstock.com


Zobrazit další recepty pro z kuřecího masa


Recept na kuře na paprice krok za krokem


Dnes si uvaříme opravdovou babiččinu klasiku - kuře na paprice ve smetanové omáčce. Podle našeho fotoreceptu jej zvládnou i úplní začátečníci ve vaření.


Recept


Jak uvařit poctivý houskový knedlík


Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.


Jak


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasické kuře na paprice

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká