Klasické kuře na paprice

Velmi jednoduchý recept na kuře na paprice.


4.51050x
75 min
170×

Ingredience

50 gmáslo
1 kscibule
4 porcekuře
40 ghladká mouka
2 dlsmetana (12%)

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kuře očistíme a naporcujeme. Na másle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme osolené porce kuřete a dusíme pod pokličkou. Při dušení porce obracíme a podléváme vodou. Měkké porce kuřete vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z mouky a másla, rozšleháme a povaříme nejméně 20 minut v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem, přisolíme. Omáčku přecedíme na porce kuřete a prohřejeme. Klasické kuře na paprice podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

Úvodní foto: Shutterstock.com

Zobrazit další recepty pro z kuřecího masa

Recept na kuře na paprice krok za krokem

Dnes si uvaříme opravdovou babiččinu klasiku - kuře na paprice ve smetanové omáčce. Podle našeho fotoreceptu jej zvládnou i úplní začátečníci ve vaření.

Recept

Jak uvařit poctivý houskový knedlík

Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.

Jak

 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasické kuře na paprice

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena