Maminčino kuře na paprice

Rychlý recept na kuře na paprice tentokrát bez použití smetany. Naše varianta známého pokrmu.


3.443x
45 min
4×

Postup přípravy

Naporcované kousky kuřete nebo 4 stehna s kůží osolíme a opepříme podle chuti. Počítáme ale s tím, že bujon omáčku ještě více osolí. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Rozehřejeme si máslo a dáme na něj zesklovatět cibuli. Na cibuli dáme osmahnout kousky kuřete z obou stran, ale nejprve kůží dolů. Maso dáme stranou a na máslo nasypeme papriku. Krátce promícháme a zalijeme do poloviny výše masa horkou vodou. Přidáme bujon, přiklopíme a necháme dusit.

Mezitím si klasicky uvaříme rýži. Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a doděláme omáčku. Zahustíme ji hladkou moukou rozšlehanou ve studené vodě. Podle potřeby dolijeme mlékem, přidáme pro chuť ještě máslo, sůl, pepř a popřípadě mletou papriku. Omáčku necháme provařit.

Maminčino kuře na paprice podáváme s uvařenou rýží, kterou ozdobíme petrželkou.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčino kuře na paprice

Zpět na recept