Kapustová psaníčka

Recept na zelenkavé kapustové dopisy plněné slaninou.


2.9935x
30 min

Postup přípravy

Kapustu očistíme, odstraníme svrchní listy a odebereme 4 - 5 listů, které budeme plnit. Listy důkladně opláchneme pod tekoucí vodou. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu se lžící octa. Do vroucí vody vložíme listy a necháme je 2 - 3 minut vařit. Pak je vyndáme a ihned zchladíme ve studené vodě. Studené listy necháme okapat.

Zbytek kapusty nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a spolu se slaninou ji nakrájíme na drobné kostičky.

Na suché pánvi je pomalu necháme téměř vyškvařit. Pak přidáme cibuli a nasekanou kapustu. Vše necháme asi 7 - 10 minut dusit. Dušenou směs necháme vychladit a rozdělíme na 4 - 5 dílů podle počtu odložených listů.

Z odložených kapustových listů opatrně odstraníme silná žebra. Každý list naplníme dílem směsi a zabalíme jej jako psaníčko. List lehce ovážeme kuchyňskou nití.

V kastrolu rozehřejeme olej a kapustová psaníčka z obou stran zprudka opečeme. Pak je zalijeme vývarem a pod pokličkou 15 minut na malém ohni dodusíme.

Měkká kapustová psaníčka podáváme s opečenými brambory.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapustová psaníčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.