Kapustové karbanátky se sýrem

Recept na jednoduché kapustové karbanátky vhodné i pro vegetariány.


5.05x
90 min
1×

Postup přípravy

Kapustu rozdělíme na jednotlivé listy. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Větší cibuli oloupeme a rozkrojíme. Česnek oloupeme.

Kapustové listy v osolené vodě přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut. Poté listy necháme okapat a vychladnout. Vychladlé listy kapusty pomeleme společně s mrkví, česnekem, cibulí a tvrdým sýrem. Přidáme vejce, ochutíme solí, pepřem a majoránkou a důkladně promícháme.

Ze zeleninové směsi vytváříme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Po usmažení položíme karbanátky na talíř vystlaný ubrousky, abychom odsáli přebytečný tuk.

Kapustové karbanátky se sýrem podáváme s bramborovou přílohou jako hlavní chod, ale dobré jsou i jen tak jako chuťovka.
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapustové karbanátky se sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká